Can Comulada era originalment una masia amb frontó i teulada de dues vessants, però les transformacions han estat tantes i tan contundents que la construcció primitiva resulta pràcticament irreconeixible.
La intervenció més important va tenir lloc la dècada de 1980. Va afegir-se un nou cos per davant de la façana principal, ara totalment desfigurada, que separà volumètricament la planta baixa de la primera. Com que el portal d'entrada quedà cec, l'accés a l'habitatge va haver de reorganitzar-se i a dia d'avui una escala exterior condueix a la terrassa del primer pis, des d'on es passa a l'interior per una finestra convertida en porta, convenientment modificada i restaurada, a la llinda de la qual consta la data de 1699.
El cos primigeni està constituït per tres crugies: la que acull la cuina i el menjador; la del celler, que, tot i que està molt modificat, manté l'estructura a base d'arcades de maó; i, a la part central, la d'entrada. Es conserva també part de l'antiga escala, amb els primers graons de pedra granítica, i el portal adovellat que condueix a la cuina, que és de punt rodó de proporcions romàniques.
A la planta baixa es conserva el portal rodó, sobre el qual apareix l'anagrama de Jesús acompanyat d'una estrella amb cua. Estudiada la tipologia de les motllures, Bonet i Garí el datà de finals del segle XVII i la finestra del cos lateral, del segle XVIII.